Передплата 2024 ВЗ

Лідер партії Євросолідарність» Петро Порошенко: Україну намагаються відтіснити на узбіччя міжнародної політики, і це дуже небезпечно

  • 01.07.2019, 09:54
  • 261

Будь-які обговорення питань, що стосуються України, мають відбуватися тільки за участі самої України.

Про це наголосив у прямому ефірі телеканалу «Україна» п’ятий президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко, коментуючи перебіг саміту «Великої двадцятки» в Японії.

«Долю України мають вирішувати українці, і в переговорах з партнерами я виходив з принципу „Нічого про Україну — без України!“. Прямо напередодні попереднього саміту „Великої двадцятки“, який відбувався в Буенос-Айресі і Аргентині, я провів переговори з держсекретарем США Майком Помпео, бо президент Трамп був у повітрі, якраз летів у Буенос-Айрес. Це відбулося одразу ж після акту агресії в Керченській протоці, коли наші кораблі були атаковані кораблями Російської Федерації. Відбулися переговори з Генсеком НАТО, з канцлером Меркель, з Джастіном Трюдо (прем'єр-міністром Канади) і багатьма іншими членами „Великої двадцятки“. І було погоджено спільне рішення за моєї участі як президента держави, що поки не будуть відпущені наші кораблі і наші моряки — з Путіним ніхто не буде проводити переговори. Це слово було дотримане», — нагадав Порошенко.

«Зараз що змінилося? Зараз — і ми бачимо ці ризики — Україну намагаються відтіснити на узбіччя міжнародної політики. І я наполегливо раджу і керівництву держави, готовий запропонувати ще раз свою підтримку. Бо і я, і моя політична сила — ми є державники. Нам категорично неприйнятна позиція „чим гірше — тим краще“. Якщо треба допомогти зв’язками, авторитетом, порадами, розробкою стратегії — ми завжди готові», — наголосив лідер «Європейської Солідарності».

Схожі новини