Передплата 2024 «Добра кухня»

Мертвий 2-річний хлопчик у валізі: у поліції розповіли подробиці розслідування

  • 30.06.2019, 14:58
  • 2 157

На тілі 2-річного хлопчика, якого знайдено 27 червня мертвим у валізі на околиці Чернівців, не виявлено ознак насильницької смерті.

Про це під час брифінгу повідомили заступник начальника ГУНП в Чернівецькій області — начальник слідчого управління Олександр Чубей та начальник управління карного розшуку ГУНП Олександр Раренко, поінформували в обласній поліції.

«Не відповідають дійсності чутки про численні сліди побоїв, які нібито були на тілі дитини. Під час судово-медичної експертизи на тілі хлопчика не виявлено ознак насильницької смерті. Для встановлення причин смерті призначено додаткові дослідження. Поліцейські ГУНП в Чернівецькій області підготували клопотання до слідчого судді про призначення ще низки судових експертиз (трасологічна, дактилоскопічна, молекулярно-генетична експертизи) для аналізу вилучених речових доказів», — уточнили поліцейські.

На брифінгу було спростовано інформацію про те, що мати Анна Пілявська мала при собі рушницю.

«Працівники поліції опитали мешканців будинків, вилучили відеозаписи з камер зовнішнього спостереження та інші речові докази, які можуть мати значення для розслідування. Встановлено, що в ніч з 26-го на 27-ме червня жінка самостійно доставила валізу з тілом сина на місце, де його в подальшому було знайдено перехожими», — наголосили учасники брифінгу.

Працівники поліції проводять слідчі дії за участю батьків Анни Пілявської, які приїхали до Чернівців.

Наразі відомо, що жінка приїхала до Чернівців з Хмельницького приблизно місяць тому і проживала разом із сином в орендованому помешканні. Сусіди розповіли, що жінка ніде не працювала, за своїм сином — Сашком — не дивилася, його часто підгодовували. Останнім часом малюк погано себе почував.

Як розповів ТСН начальник Чернівецького обласного бюро судмедекспертизи Віктор Бачинський, експертиза засвідчила, що хлопчик хворів на бронхіальну астму.

«Легені були як у дорослої нездорової дитини. Тому, можливо, причиною смерті могло стати ненадання допомоги під час нападу астми», — сказав Бачинський.

На розшук матері орієнтовано особовий склад поліції Чернівецької області та сусідніх регіонів.

Схожі новини