Передплата 2024 ВЗ

На Закарпатті вилучили найбільшу партію контрабандних сигарет в історії України

  • 29.06.2019, 18:14
  • 824

Контрабандні цигарки ввозилися в Україну за сприяння службових осіб правоохоронних органів. Під час обшуків виявлено 13 вантажівок з сигаретами відомих брендів, сума знайденого товару складає 70 млн грн.

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, спільно з працівникам Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби Безпеки України викрили факти незаконного ввезення на митну територію України тютюнових виробів, вироблених в інших країнах.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

За попередньою інформацією розповсюдження сигарет відомих світових брендів без марок акцизного податку здійснювалося за сприяння службових осіб правоохоронних органів. Тютюнові вироби розповсюджувалися на так званому «чорному» ринку України, а також переправлялися контрабандою до країн Євросоюзу.

Під час санкціонованого обшуку у одному із складських приміщень у м. Мукачево слідчі ДБР виявили та вилучили ящики із сигаретами без марок акцизного податку. Тоді ж надійшла інформація про перебування на території автостоянки, поруч з обшукуваним складським приміщенням, транспортних засобів, в яких також знаходились сигарети невідомого походження без відповідних акцизних марок.

Відтак, слідчими ДБР спільно із співробітниками СБУ, з метою документування вчинення кримінального правопорушення, 27−29 червня 2019 року проведено 11 невідкладних обшуків зазначених автомобілів з причепами та напівпричепами. Під час них вилучено найбільшу партію контрабандних цигарок за історію незалежної України. За попередніми підрахунками сума знайденого товару складає 70 млн грн. Крім цього, виявлено тринадцять вантажних автомобілів, які переміщали підакцизну продукцію.

Кримінальне провадження зареєстроване за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 364 та ч. 1 ст. 204 К К України. Слідчі дії тривають.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень