Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Макрон анонсував нову зустріч із Путіним щодо України

  • 29.06.2019, 14:35
  • 379

Президент Франції Еммануель Макрон збирається найближчим часом особисто зустрітися з президентом Росії Володимиром Путіним для обговорення ситуації в Україні і "нормандського формату".

Про це він на пресконференції за підсумками саміту G20, повідомляє ТСН.

«Найближчими тижнями ми продовжимо з російським президентом той обмін думками, який мав місце в Японії, і в найближчі тижні у нас відбудеться нова двостороння зустріч… З президентом Путіним ми обговорили різні актуальні кризи, зокрема ситуацію в Україні. Я виступаю за те, щоб ми домоглися конкретного просування з тим, щоб забезпечити відновлення зустрічей в нормандському форматі на рівні глав держав і урядів», — наголосив він.

За словами Макрона, він «не має наміру проводити зустрічі просто заради їхнього проведення».

«Про це я прямо сказав президенту Путіну. Тобто маю на увазі, що повинна бути досягнута зміна нинішніх позицій. Вважаю, що в рамках головування Франції в G7 абсолютно необхідно, щоби були зроблені подібні ініціативи щодо Росії, які передбачають використання всіх форм співпраці з основних питань, що стосуються дестабілізації і конфліктів у світі. Це повинно робитися без будь-якої наївності, але водночас не слід закривати двері для переговорів. Йдеться не про зміну формату „сімки“, а про те, щоб зробити ініціативи, які призведуть до корисних рішень», — резюмував Макрон, уточнивши, що для підготовки цих переговорів чекають зустрічі «експертів і міністрів, які відбудуться в найближчі тижні».

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп та президент Росії Володимир Путін 28 червня провели зустріч на саміті G20, під час якої обговорили низку тем, зокрема і ситуацію в Україні.

Схожі новини