Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Званням «Героя України» посмертно нагороджено бійця ЗСУ за героїчний вчинок

  • 28.06.2019, 17:53
  • 674

Президент Володимир Зеленський присвоїв звання «Герой України» з удостоєнням ордена «Золота Зірка» старшому солдату Андрію Волосу посмертно.

Про це йдеться в указі № 467/2019, який Глава держави підписав 27 червня.

Золота зірка присвоєна бійцю посмертно за особисту мужність і героїзм, проявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Андрій Волос в різний час в 2015—2017 роках виконував бойові завдання в рамках антитерористичної операції, а в 2018-м — Операції об'єднаних сил. Рівно рік тому 28 червня 2018-го, поблизу населеного пункту Південне Донецької області він разом з товаришами по службі намагався евакуювати пораненого офіцера. Під час евакуації Волос отримав поранення в результаті снайперського пострілу і по дорозі в госпіталь помер.

Крім того, таким указом Зеленський відзначив державними нагородами військовослужбовців, які проявили особисту мужність і здійснили самовіддані дії, захищаючи Україну: орденами «За мужність» II і III ступенів, медалями «За військову службу Україні» та «Захиснику вітчизни» нагороджені 40 бійців, 11 з них — посмертно.

Схожі новини