Передплата 2024 «Добрий господар»

Розведення сил у Станиці Луганській: противник відійшов від пішохідного мосту

  • 27.06.2019, 17:50
  • 514

В районі Станиці Луганської російсько-окупаційні війська завершили перший етап відведення своїх підрозділів – відійшли від пішохідного мосту.

Про це інформує у четвер штаб операції Об’єднаних сил, пише УП.

«У відповідності до Мирного плану та реалізації Рамкового рішення Тристоронньої контактної групи від 20 вересня 2016 року, противник завершив перший етап відведення своїх підрозділів у районі Станиці Луганської — відійшов від пішохідного мосту», — йдеться у повідомленні.

Наголошується, що для максимальної безпеки цивільного населення, що проживає у Станиці Луганській, а також громадян України, які перетинають контрольний пункт в’їзду-виїзду, сили груп розмінування ЗСУ та ДСНС перевіряють дорогу (гуманітарний коридор) і прилеглу до неї місцевість з метою виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів.

Зазначається, що протягом четверга здійснення інших заходів у рамках розведення сил та засобів українською стороною не заплановано.

У штабі запевняють, що поки триває процес розведення сторін, резерви в районі Станиці Луганської перебувають у повній бойовій готовності.

«У разі відсутності подальших кроків з відведення російсько-окупаційних військ за визначені рубежі українські військові негайно повернуться на свої позиції», — наголошується в повідомленні.

Разом з тим, Об’єднані сили гарантують безпеку пересування мирних мешканців та безперебійну роботу КПВВ. Пропуск здійснюється у штатному режимі.

Нагадаємо, 26 червня штаб операції Об’єднаних сил повідомив про перший етап відводу українських підрозділів під наглядом місії ОБСЄ у Станиці Луганській.

Схожі новини