Передплата 2024 «Добрий господар»

У Росії в аеропорту загорівся літак з пасажирами на борту: є жертви

  • 27.06.2019, 13:55
  • 893

У Росії в аеропорту міста Нижньоангарськ на півночі Бурятії здійснив аварійну посадку пасажирський літак Ан-24.

Про це пише «Обозреватель».

Лайнер викотився за межі злітно-посадкової смуги і загорівся, повідомляє ТАСС із посиланням на прессекретаря глави республіки Олексія Фішева. Уточнюється, що літак пробив огорожу і врізався в будівлю очисних споруд.

Під час аварійної посадки літака авіакомпанії «Ангара» загинув один член екіпажу, 44 особи врятовано. Близько 30 пасажирів отримали поранення, їх госпіталізували в терміновому порядку. Серед них двоє дітей: у 17-річного підлітка забій тазу, у 13-річної дівчинки струс мозку.

За попередніми даними, літаку довелося екстрено йти на посадку через відмову одного з двигунів. У результаті, борт згорів повністю.

Ім'я загиблого командира повітряного судна — Володимир Коломін. Він був дуже досвідченим фахівцем і мав за плечима 34 роки стажу і 15 702 годин нальоту. Бортмеханік Олег Барданов вижив, але госпіталізований з травмами і опіками.

Обидва пілоти пройшли передпольотний огляд без нарікань. І Коломін, і Сергій Сазонов почувалися добре.

Як повідомляється в Telegram-каналі Life Shot Ан-24 летів за маршрутом Улан-Уде — Нижньоангарск — Іркутськ. На пересадці в Нижньоангарську повинен був забрати людей.

«В аеропорту почалася тривога, і нам повідомили, що літак сідає з одним двигуном. Ситуація Н П! Я бачив, як він на великій швидкості сів і не зміг загальмувати — не вистачило посадкової смуги, і він врізався. Потім був вогонь! Сильний! Людей почали евакуювати», — розповів один із очевидців.

У лікарні залишаються четверо пасажирів: у них струси і переломи. Наймолодшій із них — 13 років. Усього, кажуть лікарі, після аварії з АН-24 до них звернулася 31 особа.

Пізніше в мережі з'явилося відео, зняте пасажиром на борту Ан-24. На кадрах видно, як літак намагається приземлитися, проте в якийсь момент під колесами буквально починає «земля горіти» і ламаються шасі.

За фактом аварійної посадки Ан-24 у Нижньоангарську відкрили кримінальне провадження за статтею про порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту, що привело до загибелі двох і більше осіб.

Схожі новини