Передплата 2024 ВЗ

Кого українці бачать у кріслі прем’єра: соціологи оприлюднили результати опитування

  • 27.06.2019, 13:11
  • 1 289

Серед можливих кандидатів найчастіше українці у кріслі прем’єра бачать Юрія Бойка, Юлію Тимошенко та Володимира Гройсмана.

Як повідомляє «Українська правда», про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» 12−20 червня.

13% бачать майбутнім прем’єром Бойка, 11% - Тимошенко і 10% не проти, щоб залишився Гройсман.

«При цьому, Гройсмана частіше хочуть бачити прем’єром на Галичині і в Центрі, Бойка — на Сході і Донбасі, Тимошенко — на Заході, Півночі, у Центрі та в столиці», — відзначають соціологи.

Крім того, 7% опитаних бачать майбутнім прем’єром Ігоря Смешка, 6% - Дмитра Разумкова, 5% - Святослава Вакарчука, по 4% - Петра Порошенка, Анатолія Гриценка та Міхеіла Саакашвілі, 3% - Олега Ляшка, по 2% - Андрія Садового і Олександра Вілкула.

7% опитаних не розглядають жодного з цих кандидатів, 14% - не змогли визначитися з «прем'єрськими» симпатіями.

Разом з тим 55% вважають, що майбутнім прем’єр-міністром має стати кандидат зі значним досвідом керування країною, а 35% очікують нову особистість, навіть без досвіду державного управління.

«Чим старші респонденти, тим частіше вони очікують досвідченого прем’єр-міністра. Також цю тезу найбільше поділяють прихильники партії „Європейська Солідарність“ (87%), „Батьківщини“ (81%), „Опозиційної платформи — За життя“ (80%) та „Української стратегії Гройсмана“ (75%)», — відзначають соціологи.

Не підтримують думку про необхідність досвіду прихильники «Свободи» (55%), «Голосу» (52%) та «Слуги народу» (43%).

Опитування проходило 12−20 червня. Шляхом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face) було опитано 6 тисяч респондентів від 18 років і старше. Помилка репрезентативності дослідження: не більше 1,3%.

Схожі новини