Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Меркель знову стало погано на публіці

  • 27.06.2019, 12:32
  • 554

У канцлера Німеччини Ангели Меркель знову погіршилося самопочуття під час публічного заходу. Цього разу, під час зустрічі з президентом країни Франком-Вальтером Штайнмайером.

У Меркель, як і під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, сильно затремтіли руки та ноги, пише «Обозреватель» із посиланням на Bild.

Канцлер намагалася тримати себе в руках і нічим не видати свій стан. Також вона відмовилася від запропонованої їй води, хоча минулого разу пояснила тремор зневодненням. Її представники запевнили, що зі здоров'ям все в порядку.

«Все йде згідно з планом. Канцлер почуває себе добре», — повідомили її помічники.

Також вони уточнили, що Меркель не відмовлятиметься від саміту G20, запланованого на 28 червня.

Вперше про нездужання Меркель заговорили після інциденту на зустрічі із Зеленським 18 червня. Тоді вона і український президент тривалий час стояли на відкритому повітрі в сильну спеку, однак цього разу зустріч відбувалась в приміщенні.

Думки медиків про причини такого стану розділилися. Проаналізувавши кадри, вони дійшли до висновку, що тремор міг відбутися з кількох причин, зокрема і через стреси.

«Це звичайна ситуація для осіб, які перебувають у постійному нервовому напруженні», — розповіла сімейний лікар Рита Гофман.

Також медики зазначили, що це може бути викликано цукровим діабетом, тепловим або сонячним ударом і зневодненням.

Схожі новини