Передплата 2024 «Добра кухня»

ДБР проводить 40 обшуків у справі про закупівлю майна для ЗСУ за завищеними цінами

  • 26.06.2019, 18:11
  • 504

Державне бюро розслідувань проводить близько 40 обшуків у кримінальній справі про закупівлю майна для Збройних сил України за завищеними цінами.

Про це на брифінгу повідомив очільник ДБР Роман Труба, передає «Громадське».

За його словами, обшуки відбуваються у місцях проживання службовців Міністерства оборони, працівників приватних структур та в офісних приміщеннях.

Він уточнив, що разом зі слідчими обшуки проводять Департамент захисту економіки та Генпрокуратура.

За попередніми оцінками, збитки держави у цій справі склали 100 мільйонів гривень, зокрема йдеться про закупівлю 100 тисяч комплектів військової форми та 20 тисяч бронежилетів, більшість яких не відповідають заявленим характеристикам.

«Три з п’яти бронежилетів прострілюються», — сказав Труба.

Директор теруправління ДБР у Києві Руслан Марчук додав, що 11 тисяч бронежилетів вилучили зі складів, тому вони не надійдуть на озброєння армії. Водночас він відмовився назвати виробника цих бронежилетів.

За словами Труби, до злочинної групи входили посадовці Міноборони та приватних структур, проте підозру поки нікому не висунули.

«Усі особи, в яких проводяться обшуки, є свідками. Підозри нікому не висувались», — сказав він, відповідаючи на запитання щодо обшуків у колишнього радника Петра Порошенка Юрія Бірюкова.

Також Труба заперечив політичну складову обшуків у Бірюкова.

«Про яке політичне переслідування можна говорити, коли оперативні заходи проводилися протягом року… ніяких політичних намірів у цьому кримінальному провадженні немає», — наголосив він.

Раніше Бірюков заявив, що в нього вилучили флешку та чернетки часів його роботи радником міністра оборони. Він підкреслив, що не обіймав державних посад, адже був позаштатним працівником Міноборони, тому на його думку, ДБР не мало підстав проводити в нього обшуки.

Схожі новини