Передплата 2024 ВЗ

У ПАРЄ пропонують обмежити права делегації Росії до січня 2020 року (документ)

  • 26.06.2019, 15:10
  • 488

В Парламентській асамблеї Ради Європи пропонують схвалити низку обмежень щодо російської делегації до січня 2020 року.

Про це повідомила народний депутат, член постійної делегації Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи Олена Сотник у соціальній мережі Facebook, інформує УНІАН.

Сотник розмістила фотокопію відповідної правки до проекту резолюції, яка передбачає затвердження повноважень делегації Російської Федерації.

«Принциповим питанням дня сьогодні буде: чи будуть накладені санкції на російську делегацію чи їх повернуть, ніби нічого не сталося», — наголосила Сотник.

У правці до проекту резолюції пропонується призупинити низку прав делегації Російської Федерації до зимової сесії Асамблеї, яка відбудеться у січні 2020 року. Зокрема, пропонується призупинити право на призначення доповідачів від Росії у моніторинговому комітеті Асамблеї та на обрання членів бюро від РФ.

Також право брати участь у моніторингових місіях Асамблеї зі спостереження за виборами і право представляти Асамблею в органах Ради Європи, зовнішніх інституціях та організаціях, як на інституційній, так і на нерегулярній основі.

Схожі новини