Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Вчені назвали найкращий час для сексу

  • 26.06.2019, 17:31
  • 3 167

Якщо вірити експерту з гормонів Алісі Вітті, то найкращий час, щоб зайнятися сексом, не вечір і не ранок, а три години пополудні. 

Хоча чоловіки демонструють найкращу фізичну форму вранці через тестостероновий підйом, естрогенового вони досягають піку в полудень. Виплеск цього гормону робить їх більш емоційними й ніжними, повідомляє УНІАН із посиланням на Cosmo.

«Це може здатися нелогічним, враховуючи, що сплеск тестостерону припадає на ранок у чоловіків, але комбінація високого тестостерону та естрогену робить чоловіків більш уважними в сексі», — пише Вітті у своїй книзі WomanCode.

В одностатевих парах, зрозуміло, будуть інші нюанси. Якщо ви з якихось причин не можете відпроситися у боса на швидкий секс в обід, спробуйте зайнятися ним вранці. Дослідження Forza Supplements показало, що найкращий час для сексу — близько 7:30.

Ранковий секс знижує тиск, зменшує рівень стресу, обіцяє приємний день і допомагає прокинутися. Крім того, у чоловіків у цей час найвищий рівень тестостерону і, відповідно, сексуальний апетит.

Плюси ранкового сексу:

— він бадьорить;

— він мотивує лягти спати раніше напередодні;

— починати ранок із сексу набагато здоровіше і правильніше, ніж стрічки соціальних мереж;

— секс знижує рівень «гормону стресу» кортизолу, який буває досить високим вранці;

— через високий рівень тестостерону ерекція у чоловіків «міцніша», і він здатний протриматися довше.

Мінуси ранкового сексу:

— багатьом не подобається, що ранковий секс передбачає певний рівень"природності": запах поту, запах з рота. Хоча для цього завжди є душ;

— ризик запізнитися на роботу дуже високий.

Вечірній секс

Що може зрівнятися зі старим добрим сексом перед сном? Який крім фізичного задоволення допомагає вам зміцнювати зв'язок і вибудовувати довіру. Ніч — крихкий час, і часто ми витрачаємо півгодини перед сном, щоб поділитися з партнером неприємностями, які сталися з нами за день: поскаржитися, виплакатися.

Це нормальна природна потреба, біда в тому, що песимістичні історії можуть залишити неприємний післясмак — і спати доведеться на «неспокійну голову». А секс видасть вам заспокійливий набір гормонів, які потішать і присплять.

Схожі новини