Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У ПАРЄ пояснили, чому потрібно було повернути Росію до Асамблеї

  • 25.06.2019, 11:12
  • 849

Парламентська асамблея Ради Європи скасувала механізм санкцій і повернула Росію в організацію, оскільки обмежувальні заходи щодо Москви були не ефективні і потрібно розробити новий механізм, який би змінив ситуацію.

Про це заявила на літній сесії Асамблеї в Страсбурзі доповідач ухваленої резолюції депутат з Бельгії Петра де Саттер, повідомляє «Сегодня».

Вона підкреслила, що, незважаючи на зміну правил в регламенті організації і повернення Росії, в майбутньому ПАРЄ не збирається скасовувати санкції на беззастережній основі. За її словами, доповідь, яку вона представляла, має на увазі не «прощення» росіян, а стосується пошуку виходу з ситуації, оскільки введені п'ять років тому санкції нічого не змінили і вони не мали ефективності.

«Все ще існує можливість виступати проти повноважень і зберігати санкції. Так, ми змінюємо санкції, про які ми говоримо з вагомих причин, і ми надаємо аргументи, парламентарії повинні мати можливість висловлювати свою позицію. Ви можете подивитися на це з цього боку. Чому ми повинні змінювати наші правила? Тому що вони нічого не роблять. Давайте визначимо механізми, які ефективні. Ця доповідь є частиною зусиль з (пошуку) цього загального механізму, який ми встановимо якомога швидше, що дасть нам більше можливостей, щоб просити введення санкцій, і змусити Комітет міністрів зважати на це», — заявила де Саттер.

Бельгійський депутат додала, що необхідно підтримувати діалог з РФ і мати можливість залучати її як державу до відповідальності за «погані вчинки».

Схожі новини