Передплата 2024 «Добрий господар»

Зараз в Європі відбувається повторення мюнхенської змови, - експерт про сесію ПАРЄ

  • 24.06.2019, 19:58
  • 1 067

Те що, зараз відбувається в Європі, в Парламентській асамблеї Ради Європи - це повторення Мюнхенської змови.

Про це в ефірі «Прямого» заявив політичний і економічний експерт Борис Кушнірук.

«Очевидно, що ми маємо ситуацію, що поки Петро Порошенко був президентом, всі чомусь вважають, що все само собою: і була угода про асоціацію, і безвіз, і санкції. Це якось було само, без дії української влади. Ні. Це була, в першу чергу, цілеспрямована робота президента та українських дипломатів. А зараз ми бачимо абсолютно зворотній процес: санкції відміняються, йде фактично розмова про Україну без України.

Якщо ми думаємо, що це не матиме наслідків для кожного з нас — матиме. Причому, на жаль, доволі трагічний. Тому що те, що відбувається зараз в Європі — це справді повторення історії «мюнхенської змови». І не майте ілюзій, що за наслідками цієї змови буде подальша агресія. І по-іншому світ не розвивався століттями і не буде розвиватися в майбутньому", — йдеться в повідомленні.

За його словами, це трагічні події.

«І значною мірою, в тому числі, після того, як нашу країну очолила людина, яка… не тому, що вона погана. Ні, вона не погана. Але, враховуючи відсутність і знань, і досвіду, і вмінь, вона просто не спроможна буде захищати Україну від тих зовнішніх ризиків, про які я, в тому числі, вже казав», — додав він.

Схожі новини