Передплата 2024 «Добра кухня»

Публічно у ПАРЄ повернення Росії підтримує дві країни, - Береза

  • 24.06.2019, 15:58
  • 515

Повернення Російської Федерації до ПАРЄ підтримує Франція і Німеччина.

Про таке в ефірі програми «Інформаційний день» на «5 каналі», в ексклюзивному коментарі зі Страсбурга сказав народний депутат, постійний член делегації України в ПАРЄ Борислав Береза.

Нардеп розповів, хто найбільше пітримує повернення РФ до ПАРЄ: «Публічно це дві країни — Німеччина (ред.) і Франція, а всі інші підтримують їхню позицію задля того, щоб казати „ну бачите, такі дві потужні країни з такими потужними економіками кажуть, що треба повертати Росію задля того, щоб вона не вийшла з Ради Європи і задля того, щоб росіян не залишили можливості звертатися до ЄСПЛ“. Але ми на це кажемо, що недавно ЄСПЛ вирішив у справі Бекірова, щоб його відпустили з СІЗО до лікарні, негайно перевели, на що росіяни кажуть: „Ні, не будемо“. То про які звернення до ЄСПЛ ми кажемо, якщо вони порушують взагалі всі стандарти та параметри. А також вони взагалі ігнорують рекомендації та висновки ЄСПЛ. Це блюзнірство, і європейці нас чують».

Він також оцінив, наскільки ймовірне сьогодні повернення Росії до ПАРЄ: «На сьогодні це неймовірно навіть у найфантастичнішому сценарії. Все це буде продовжуватися мінімум протягом двох днів, а максимум три дні. Подивимося, як буде проходити процес контрдій із боку української делегації та представників Великої Британії і Балтійських країн, Грузії, Польщі, Швеції, Румінії тощо — тих, хто нині взагалі хоче захистити майбутнє ПАРЄ та європейські цінності».

Схожі новини