Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Загострення на Донбасі: окупанти 34 рази обстріляли позиції ЗСУ, троє поранених

  • 24.06.2019, 08:13
  • 310

Впродовж минулої доби,23 червня збройні формування РФ 34 рази порушили режим припинення вогню. З них вісім разів – із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 152 мм, мінометів калібру 120 та 82 мм.

Противник відкривав вогонь по наших захисниках з гранатометів різних систем, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, йдеться у ранковому зведенні штабу ООС.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник 18 разів обстріляв позиції Об'єднаних сил: поблизу Павлополя — з міномета калібру 120 мм; чотири рази у районі населеного пункту Авдіївка — з мінометів калібру 120 та 82 мм, гранатометів різних систем; п’ять разів околиці Водяного — з гранатометів різних систем та стрілецької зброї; поблизу Пісків — з автоматичних гранатометів; неподалік Мар'їнки — з ручного протитанкового гранатомета; двічі околиці Старогнатівки — з мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем та стрілецької зброї; неподалік Лебединського — з ручного протитанкового гранатомета, великокаліберного кулемета та стрілецької зброї; двічі в районі населеного пункту Широкине — зі стрілецької зброї; поряд з Опиним — зі стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» позиції наших захисників були обстріляні 16 разів: район населеного пункту Шуми — з ручного протитанкового гранатомета, великокаліберного кулемета та стрілецької зброї; околиці Південного — з автоматичних гранатометів; поблизу Травневого — з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберного кулемета та стрілецької зброї; п’ять разів околиці Новолуганського — з артилерії 152 мм, мінометів 120 та 82 мм, гранатометів різних систем та стрілецької зброї; у районі населеного пункту Майорськ — з автоматичних гранатометів та стрілецької зброї; поблизу Новгородського — з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; поряд зі Щастям — з автоматичних гранатометів; у районі населеного пункту Світлодарськ — із гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів; неподалік Луганського — з гранатометів різних систем; тричі околиці Кримського — з гранатометів різних систем, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

За минулу добу троє українських військовослужбовців отримали поранення. На кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь з озброєння, що не суперечить Мінським домовленостям.

За даними розвідки, 23 червня двох окупантів було знищено та ще двох поранено.

Від початку поточної доби ворог два рази обстріляв позиції Об'єднаних сил.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» ворог здійснив два обстріли позицій українських захисників: поблизу населеного пункту Водяне — з ручного протитанкового гранатомета та стрілецької зброї; поряд з Авдіївкою — з міномета калібру 120 мм.

Схожі новини