Передплата 2024 ВЗ

Може спалахнути велика війна: Іран звернувся до США

  • 23.06.2019, 18:10
  • 679

В Ірані оцінили ймовірність нової війни в регіоні і вважають, що в разі початку бойових дій, військовий конфлікт може спалахнути до серйозних масштабів.

Як повідомляє «Сегодня», про це заявив командувач спільними операціями збройних сил Ісламської республіки генерал-майор Голямалі Рашид.

За його словами, будь-який конфлікт з Іраном спричинить непередбачувані наслідки для регіону і американських військ.

«Якщо трапиться війна, її масштаби і тривалість будуть непередбачуваними. Адміністрація (президента США) Трампа повинна відповідально поставитися до захисту життів американських солдатів», — сказав Рашид.

У свою чергу радник президента США з національної безпеки Джон Болтон, коментуючи напруженість між Вашингтоном і Тегераном, сказав: «Ні Іран, ні будь-яка інша ворожа сила не повинні помилково приймати розсудливість і обережність США за слабкість».

Як повідомляли новини «Сьогодні», протистояння між країнами загострилося після того, як іранська ракета «земля-повітря» збила БПЛА збройних сил США в міжнародному повітряному просторі над Ормузькою протокою. Хоча іранський Корпус вартових ісламської революції заявив, що безпілотник нібито був вражений в небі над провінцією Хормозган на півдні Ірану. Також вони вказали, що дрон був збитий після того, як він вторгся в повітряний простір Ірану. Однак американські представники спростували інформацію про польоти своїх БПЛА в повітряному просторі цієї країни. Іранська сторона також запевняла, що збила апарат RQ-4 Global Hawk Block 40, проте американські військові заявили, що мова йде про схожий БПЛА MQ-4°C Triton, що належав ВМФ США. За такі дії президент США Дональд Трамп схвалив нанесення ударів по цілях в Ірані.

Також сьогодні стало відомо, щоТрамп оголосив про нові санкції США проти Ірану. Американський президент запевнив, що плани військових ударів залишаються «на столі».

Схожі новини