Передплата 2024 «Добра кухня»

Марш рівності у Києві почався з провокації

  • 23.06.2019, 10:31
  • 881

У Києві почався Марш рівності, який проходить в рамках «КиївПрайду».

Про це повідомляє «Українська правда».

Як видно з трансляції «Громадского», противники акції, які досі стояли спокійно, намагаються кидатися на учасників, поліція їх відтісняє.

На початку маршу поліція затримала одного нападника, який намагався прорватися до учасників.

Разом з тим, учасники Маршу рівності повідомили «Громадському», що платформи цього року не буде через залякування безпосередньо перед Маршем.

«Залякали водія з платформою і він поїхав. Якщо обіцяють підпалити, то це страшно», — зазначив учасник акції.

«Платформа вже була замовлена. Але наші опоненти погрожували спалити машину. Він (водій) просто взяв і поїхав. Разом з апаратурою і всім, що там було. Ми тут і знаходимося, аби показати, що ми не страшні, ми за мир», — додав ще один учасник Прайду.

Як повідомляє поліція Києва, затримано 9 осіб, котрі готували провокації на Марші рівності. За фактом їхніх дій розпочато кримінальне провадження.

«Правоохоронці вилучили знаряддя для підготовки провокацій. Правопорушників затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України», — йдеться в повідомленні.

У поліції зазначили, що вік зловмисників — від 18 до 48 років.

Відомості про дану подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідування за попередньою правовою кваліфікацією ч. 1 ст. 14, ч. 4 ст. 296 (Готування до хуліганства).

Затриманим загрожує від трьох до семи років ув’язнення. Вирішується питання про обрання фігурантам запобіжного заходу.

Схожі новини