Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Балуху «шиють» порушення, аби позбавити дострокового звільнення, – адвокат

  • 22.06.2019, 17:11
  • 360

Володимир Балух, який відбуває покарання в колонії Тверській області РФ, вважає, що керівництво колонії може готувати серйозніші провокації і створити умови, в яких його життю і здоров'ю загрожуватиме небезпека.

Про це Крімській правозахисній групі заявила адвокат політв'язня Ольга Дінзе, передає «Укрінформ».

«Балух вважає, що проти нього можуть готувати більш серйозні провокації і створити умови, за яких його життю і здоров'ю загрожуватиме небезпека. Він знає про різні чутки, які поширюють про нього, щоб агресивно настроїти інших ув'язнених проти нього», — сказала адвокат.

Також вона нагадала, що зараз Балух знову перебуває в штрафному ізоляторі колонії, куди його відправили на 15 діб за незначне порушення, яке, насправді, було спровоковано співробітниками колонії.

«Володимира Балуха вже неодноразово притягали до відповідальності за незначні порушення, але застосували до нього найжорсткіші покарання у виді тримання в ШІЗО. Ми вважаємо, що все це зроблено для обмеження прав і ще більшого погіршення його становища в колонії. Зараз він вже характеризується адміністрацією колонії як злісний порушник внутрішнього розпорядку. Це означає, що адміністрація колонії використовуватиме це з метою позбавити Балуха умовно-дострокового звільнення. Більш того, як „злісного порушника“ його можуть перевести в місце позбавлення волі з більш суворим режимом, ніж зараз», — сказала керівник Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник.

Як повідомлялося, після недовгого перебування в загоні, в колонії № 4 м. Торжок (РФ), політв'язня Володимира Балуха знову відправили до ШІЗО, де він пробуде до 2 липня. «Порушення режиму» спровокував співробітник колонії: у відповідь на скаргу Балуха на погане самопочуття і прохання відвести його до лікаря співробітник порадив «поки що прилягти», після чого Балуха відправили до ШІЗО за порушення внутрішнього розпорядку.

Раніше Балуха вже відправляли до ШІЗО, а після перебування там (наприкінці травня) політв'язень потрапив до тюремної лікарні.

Схожі новини