Передплата 2024 «Добра кухня»

У Мексиці затримали десять тисяч нелегальних мігрантів: і це лише в одному штаті

  • 22.06.2019, 09:55
  • 571

Здебільшого це громадяни латиноамериканських країн, які бажали потрапити на територію США в обхід американського міграційного законодавства.

Після ультиматуму США і посилення прикордонного контролю на кордоні Штатів та Мексики мексиканськими правоохоронцями тільки в штаті Веракрус на південному сході Мексики затримано близько десяти тисяч нелегальних мігрантів.

Як пише ZN.ua, про це повідомляє місцевий телеканал Televisa з посиланням на дані міграційної служби Мексики.

Здебільшого затримані — громадяни Гватемали, Гондурасу, Куби, Нікарагуа і Сальвадору, які бажали потрапити на територію США в обхід американського міграційного законодавства. З десяти тисяч затриманих приблизно сім тисяч були виселені з території Мексики після затримання.

У самій Мексиці, втім, визнають, що скоро вал успіхів міграційної служби може суттєво піти на спад — так, Маріо Ернандес, один з керівників державної структури, розповів телеканалу, що мігранти почали активно освоювати нові маршрути підходу до американського кордону, для того, щоб не привертати уваги не тільки американської, а й мексиканської влади. Нерідко при цьому вони користуються послугами мексиканських рибалок, які за певну плату «підвозять» мігрантів до потрібної ділянки кордону на узбережжі.

Схожі новини