Передплата 2024 «Добрий господар»

Саакашвілі не надавали дозволу балотуватися до Верховної Ради - заява Печерського суду

  • 21.06.2019, 17:28
  • 592

У Печерському районному суді підкреслюють, що не ухвалювали рішення, яке надає право Михеїлу Саакашвілі брати участь у виборах до Верховної Ради.

Про це йдеться у заяві суду, передає телеканал «Прямий».

Уточнюють, що 21 червня 2019 року Печерський суд задовольнив заяву Михеїла Саакашвілі та встановив «факт безперервного на законних підставах проживання Саакашвілі М. Н. на території України з 23 лютого 2014 року до 6 червня 2019 року».

Зазначається, що таке рішення ухвалили, спираючись на матеріали справи та встановлені судом обставини, які не заперечував представник відділу міграційної служби.

«Прес-служба суду просить не маніпулювати думкою громадськості та не наділяти суд повноваженнями, які не відносяться до його компетенції, зокрема, щодо вирішення питання про реєстрацію кандидатів у депутати до Верховної Ради України, яке вирішується уповноваженим органом — Центральною виборчою комісією України», — зазначили у повідомленні.

Раніше Михеіл Саакашвілі, якому навесні повернули українське громадянство, вирішив балотуватися в депутати. Перешкодою на шляху до Ради став пункт закону, що вимагає від кандидатів п'ятирічного проживання в Україні. Цю проблему Саакашвілі вирішив через Печерський районний суд Києва.

Схожі новини