Передплата 2024 ВЗ

Порошенко закликав зібрати РНБО щоб захистити ПЦУ від російського реваншу

  • 20.06.2019, 17:15
  • 389

Команда партії «Європейська Cолідарність» готова надати юридичну підтримку Православній церкві України для її захисту від російської атаки – внаслідок судового позову української філії РПЦ про скасування державної реєстрації помісної Православної Церкви України.

Про це заявив лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко у своєму зверненні, повідомляє прес-служба партії.

«Позов української філії Російської православної церкви з вимогою скасувати державну реєстрацію автокефальної Православної Церкви України, нашої церкви — це є не церковне питання. Це питання національної безпеки України, яке потребує уваги і президента України, і РНБО. І теза про те, що Українська Держава не повинна втручатися в церковні справи — це лише красива теорія, а в суворій дійсності вона означає байдужість до втручання російської», — наголосив Петро Порошенко.

Позов з’явився, щойно керівництво української філії РПЦ разом з лідером Опоблоку Новинським з’їздили до Москви, — зауважив Петро Порошенко. За його словами, це яскрава ілюстрація російського реваншу, контури якого стають все чіткішими. Здійснюється очевидна атака на наші цінності, на фундамент державності, який потребує посиленого захисту, — переконаний лідер партії.

«Європейська Солідарність» йде на вибори для того, щоб у Верховній Раді дати відсіч силам реваншу, битися за українські цінності і захистити їх від прокремлівських «п'ятих колон»: «опоблоків» чи «опоплатформ». Питання про нашу духовну незалежність від Кремля належить до сфери національної безпеки. І воно було, є і буде залишатися в центрі уваги нашої команди", — наголосив Петро Порошенко.

Схожі новини