Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Росія отримає нові санкції, якщо за кілька днів не звільнить українських моряків, - постійний представник України в ООН Єльченко

  • 20.06.2019, 12:58
  • 690

Невиконання Російською Федерацією рішення Міжнародного трибуналу про звільнення українських моряків матиме серйозні наслідки та посилення санкцій.

Про це в ефірі «Прямого» заявив постійний представник України в ООН Володимир Єльченко.

«Прозвучали останні попередження російській делегації, що до 25 числа залишається дуже мало часу. Невиконання цього рішення матиме серйозні наслідки для Росії, включно з додатковими санкціями. Якщо все-таки вони будуть зволікати зі звільненням моряків та суден, я думаю ми будемо вживати подальших заходів, це вже буде початок липня, в інших органах ООН», — заявив він.

У вівторок, 25 червня, закінчується термін надання Росією Міжнародному трибуналу ООН з морського права звіт про виконання його наказу відпустити військовополонених українських моряків.

Нагадаємо, 25 травня Міжнародний Трибунал з морського права зобов'язав Росію негайно звільнити наші військові кораблі та повернути їх під наш контроль, а також звільнити військовослужбовців і повернути в Україну.

За словами адвоката полонених моряків Миколи Полозова, рішення суду ухваленна 19 голосами «За». «Проти» проголосував лише російський суддя Колодкін.

15 січня Лефортовський суд Москви продовжив до кінця квітня строк арешту 16 українських моряків, яких незаконно затримали в Керченській протоці.

25 листопада прикордонні кораблі РФ здійснили агресивні дії проти трьох кораблів ВМС З С України під час їх переходу з порту Одеси в порт Маріуполь Азовського моря. Зокрема, прикордонний корабель РФ здійснив таран рейдового буксира. В результаті зіткнення з прикордонними силами ФСБ РФ в Керченській протоці поранення отримали шість українських моряків.

Схожі новини