Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Волкер закликав Росію припинити брехати про причини аварії MH17

  • 20.06.2019, 12:35
  • 522

Спеціальний представник Держдепу США з питань України Курт Волкер закликав Росію припинити кампанію дезінформації щодо причин катастрофи літака рейсу МН17.

Про це він написав у Twitter, передає Укрінформ.

«Настав час, щоб Росія припинила свою брехню щодо збитого літака MH17 і зупинила свою жорстоку кампанію з дезінформації. Росія повинна співпрацювати зі слідством і дотримуватися резолюції Ради Безпеки ООН 2166 (від 2014 року) та забезпечити, щоб будь-які обвинувачені особи, які наразі перебувають у Росії, були засуджені», — наголосив Волкер.

У Нідерландах назвали імена чотирьох причетних до катастрофи МН17. Це, зокрема, Леонід Харченко — українець, який воював на боці «ДНР», Сергій Дубинський — полковник ГРУ Генерального штабу Збройних сил РФ, очільник «ГРУ ДНР», саме його вважають організатором бойового застосування установки; Олег Пулатов — підполковник запасу російських ПДВ, причетний до перевезення «Бука», який займався організацією охорони району падіння уламків збитого літака; Ігор Гіркін — відставний офіцер збройних сил РФ, колишній полковник ФСБ, активний учасник російської збройної агресії в Україні.

Міжнародна Спільна слідча група з розслідування катастрофи МН17 (JIT) також оприлюднила дату, коли відбудеться суд — 9 березня 2020 року.

Пасажирський Boeing-777 «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс МН17 з Амстердама до Куала-Лумпур, був збитий збройними силами РФ на окупованому Донбасі 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Міжнародна слідча група повідомила, що літак рейсу MH17 був збитий зенітно-ракетним комплексом «Бук», який належить 53-ій зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську.

У травні 2018 року Нідерланди та Австралія офіційно звинуватили Росію у причетності до катастрофи рейсу МН17.

Держсекретар США Майк Помпео закликав Росію притягнути до відповідальності винних у збитті літака рейсу MH17 на Донбасі.

Схожі новини