Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

США закликали Росію забезпечити суд над підозрюваними в катастрофі МН17

  • 20.06.2019, 11:35
  • 475

Сполучені Штати Америки вітають оприлюднення імен чотирьох підозрюваних міжнародної слідчої групи з катастрофи пасажирського MH17 в 2014 році на Донбасі і закликають Росію забезпечити суд над обвинувачуваними.

Про це йдеться в заяві держсекретаря США Майкла Помпео, передає РБК-Україна з посиланням на сайт Держдепу.

«Усі обвинувачувані сьогодні були членами очолюваних Росією сил на сході України. Ми закликаємо Росію поважати і дотримуватися резолюції Ради безпеки ООН 2166 (2014) і забезпечити, щоб всі обвинувачувані особи, що перебувають наразі в Росії, постали перед судом», — йдеться в повідомленні.

Помпео також висловив співчуття родинам і друзям жертв і закликав до «справедливості від імені 298 ні в чому не винних цивільних осіб, які загинули того дня».

«Це важлива віха в пошуках правди, і ми як і раніше впевнені в професіоналізмі і здатності голландської системи кримінального правосуддя справедливо і неупереджено притягати до відповідальності винних», — заявив Помпео.

Він також висловив повну підтримку роботі голландської влади і Спільної слідчої групи — незалежного кримінального розслідування, що проводиться Нідерландами, Австралією, Бельгією, Малайзією та Україною.

Нагадаємо, 19 червня Міжнародна слідча група (JIT) назвала імена чотирьох підозрюваних у причетності до катастрофи літака рейсу МН17 в 2014 році.

Суд над підозрюваними у катастрофі малайзійського Боїнга МН17 в небі над Донбасом почнеться в березні 2020 року.

Схожі новини