Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

УПЦ МП просить суд скасувати держреєстрацію Православної церкви України

  • 20.06.2019, 11:58
  • 400

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження за позовом Української православної церкви Московського патріархату щодо незаконності державної реєстрації Православної церкви України.

Про це в середу, 18 червня, повідомив синодальний юридичний відділ УПЦ МП, передає Українська правда.

Згідно з повідомленням, позов поданий щодо Міністерства культури і державного реєстратора — КП «Центр правової допомоги та реєстрації».

«Рішення державного реєстратора про проведення державної реєстрації створення юридичної особи із найменуванням „Київська Митрополія Української Православної Церкви (Православної Церкви України)“ та відповідний запис у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань має бути скасовано судом», — вважають в УПЦ МП.

Крім того, зазначається, що Київська митрополія УПЦ МП готується до участі в розгляді адміністративної справи.

Нагадаємо, 15 грудня 2018 року українські церкви об’єдналися у єдину Православну церкву України, її очолив митрополит Епіфаній. Представники Російської православної церкви (УПЦ МП) переважно відмовилися визнати її, але окремі парафії переходять у ПЦУ.

5 січня 2019 року у Стамбулі підписали томос про автокефалію української церкви — і 6 січня патріарх Варфоломій передав його митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.

30 січня «Центр правової допомоги та реєстрації» зареєстрував релігійний центр ПЦУ як юридичну особу із найменуванням «Київська Митрополія Української Православної Церкви (Православної Церкви України)».

Схожі новини