Передплата 2024 ВЗ

За місяць алко- та наркозалежні платили 8000-12000 гривень!

Правоохоронці затримали організатора незаконних псевдореабілітаційних центрів

Правоохоронці затримали зловмисників, які організували на Львівщині три незаконні реабілітаційні центри. У них «лікували» від алкогольної та наркотичної залежностей.

«Працівники управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, спільно зі співробітниками слідчого управління та батальйону поліції спеціального призначення викрили організацію, яка на Львівщині організувала три реабілітаційні центри, що спеціалізувалися на лікуванні наркотичної та алкогольної залежностей, — йдеться у повідомленні поліції. — Всього у центрах незаконно утримувалось 87 осіб. Вартість перебування особи за один місяць становила від 8000 до 12 000 гривень, також додатково оплачувались інші «медичні» послуги.

Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили близько пів мільйона гривень, телефони зі слідами крові, комп’ютерну техніку, записи зі списками пацієнтів, їх покараннями, витратами закладів тощо. Також в одному з центрів знайшли пакет із таблетками, ампулами, шприцами та іншими медикаментами. Про це повідомив заступник начальника поліції Львівщини Тарас Сабанюк. Згідно зі ст. 208 КПК України, затримано керівника організації, 34-річного уродженця Луганської області, жителя Львова. Поліцейські повідомили зловмиснику про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, — від п’яти до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої. Досудове розслідування триває.

Схожі новини