Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Реконструкція площі біля головного залізничного вокзалу має фінішувати у листопаді

До кінця року планують відкрити площу перед головним залізничним вокзалом, яку кілька місяців тому закрили на масштабну реконструкцію. Відкривати будуть поетапно.

За станом на вівторок, 18 червня, на площі біля двірця поміняно частину підземних інженерних мереж (залишилося замінити кілька ділянок каналізації). Про це повідомив «ВЗ» заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Андрій Білий. «Реконструкція площі Двірцевої відбувається за графіком, затримок немає, — запевняє пан Білий. — Роботи виконано на 40%, але маємо ще півроку. Заміну водогонів завершили, заміну каналізації — на 95%. Усі «повітряні» дроти забрали, почали укладати плити під трамвайну колію, залили основу посадкової трамвайної платформи. На період ремонтних робіт кінцеву зупинку трамвайних маршрутів №№ 1, 4, 6 та 9 перенесено до ТРЦ «Скриня».

«На об’єкті стартували роботи з влаштування дорожньотрамвайної колії. Також перед фасадом головного вокзалу укладається плитка», — додав інженер ТзОВ «Онур» Віктор Онищук. Фонтан, що навпроти входу до вокзалу, демонтували. Через це вхід до вокзалу змістили на кілька метрів.

Андрій Білий каже, новий водограй буде у рази кращим за попередній — довшим, розміщеним «хвилею». Львів’яни хвилюються, чи не «дістане ноги» бруківка з площі біля двірця? У мерії кажуть, бруківка зберігається у трамвайному депо, вона піде на реконструкцію вул. Замарстинівської.

«Згідно з проектом, площа перед вокзалом буде вистелена однаковою плиткою: починаючи від фасаду і аж до вул. Городоцької, — інформує чиновник. — З лівого боку будуть автостанція і трамвайні платформи. З правого — фонтан, а за ним сквер. Наступного року під сквером розпочнемо будівництво паркінгу. Після цього етапу сквер буде відновлено». За словами Андрія Білого, після реконструкції до головного входу вокзалу вже не зможуть під’їжджати таксі: таксисти підбиратимуть пасажирів на дорозі, яку облаштують біля скверу.

Схожі новини