Передплата 2024 «Добрий господар»

Смерть нардепа Тимчука: Тетерук заперечив імовірність самогубства і припустив причетність РФ

  • 19.06.2019, 15:58
  • 638

Нардеп від "Народного Фронту" Андрій Тетерук заперечив можливість самогубства свого колеги Дмитра Тимчука ні з необережності, ні навмисно

Про це Тетерук заявив у кулуарах Верховної Ради, передає Еспресо.TV.

«Востаннє коли я бачився з Дмитром, ми розмовляли про його професійну діяльність в Інформаційному Спротиві, у нього не було депресії. Наголошую: це не може бути самогубство Це людина, яка планомірно працювала над своєю роботою: активно доводив агресію РФ проти України. Тимчук — професійний військовий і зі зброєю провив більше ніж половин життя. Є певні речі, які напрацьовуються на автоматизмі. Я просто не вірю з багатьох причин, що офіцер з багаторічним досвідом загинув внаслідок недбалого ставлення до власної зброї. 99%, що це неправда», — зазначив Тетерук.

Нардеп нагадав, що Тимчук професійно висвітлював участь російських військових у війні проти України, та припустив причетність спецслужб РФ до його загибелі.

«Він був ключовим гравцем у захисті інформаційного простору і доводив, що РФ використовує свої спецслужби як регулярні війська в агресії проти України. У нас є ворог — РФ. Росія неодноразово планувала й проводила теракти проти ключових гравців опору України проти РФ. Так само загинули наші військові й журналісти. Це дає підстави вважати, що ми матимемо версію замаскованого вбивства під самогубство. Хотів би, аби слідчі найретельніше вивчили цю справу і в найкоротший термін дали відповідь, що насправді сталось. В разі, якщо ми матимемо вбивство Дмитра Тимчука, всі причетні до цього понесуть найжорсткіше покарання», — додав Тетерук.

Нагадаємо, у середу, 19 червня Дмитра Тимчука знайшла дружина мертвим із вогнепальним пораненням.

Дмитро Тимчук — український військовий, політичний журналіст та народний депутат. Підполковник запасу, координатор групи «Інформаційний спротив».

Детально висвітлював окупацію Криму Росією, інтервенцію Російської Федерації в Україну загалом, а також сепаратистські виступи та російську диверсійну діяльність в Україні.

Схожі новини