Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

“Львівська область буде зразковою!”

Почесний консул Австрії у Львові Маркіян Мальський майже погодився стати головою Львівської ОДА

Відомий львівський юрист, адвокат, Почесний консул Австрії у Львові Маркіян Мальський (на фото) таки погодився стати головою Львівської ОДА, хоча минулого тижня публічно заявив про відмову від посади.

Історія з призначенням губернатора Львівщини тягнеться з минулого тижня. Тоді з’явилася інформація, що на цій посаді буде 35-річний Мальський. Проте згодом той публічно відмовився: «Було дуже приємно отримати таку пропозицію, адже, насамперед, це певне визнання моїх старань у професійній та громадській сфері. Проте маю інші плани і не можу залишити обов’язки Почесного консула Австрії у Львові та керівника Західноукраїнського офісу Arzinger, бо ще не досягнуто всіх завдань, які я перед собою поставив. Працюю зараз над завершенням розпочатих різноманітних великих українсько-австрійських проектів, а також над докторською дисертацією».

Та цими вихідними президент Володимир Зеленський на своїй сторінці у Фейсбуці звернувся по допомогу до жителів області, — аби ті обрали достойного голову Львівської ОДА. На голосування у соцмережі Зеленський запропонував трьох кандидатів — директора ДТЕК Бурштинська ТЕС Дениса Шмигаля, директора компанії «Еко-Оптіма» Максима Козицького та Маркіяна Мальського. Є кулуарна інформація, що кандидатуру Мальського лобіює голова Адміністрації президента Андрій Богдан (теж юрист родом зі Львова).

Схоже, вибір голів ОДА, зокрема Львівської, відбувається за проєктом Зеленського під назвою «держава у смартфоні». По суті це перекладання власної відповідальності на людей… Якщо у Зеленського справді є бажання призначити найбільш достойну кандидатуру, то варто було би провести відкритий конкурс.

Після того, як Зеленський організував голосування у соцмережі, Маркіян Мальський погодився стати головою Львівської ОДА. Бо побачив підтримку львів’ян. «57% підтримки — дуже неочікуваний результат, — написав Мальський на своїй сторінці у Фейсбуці. — Як знаєте, я вагався, чи потрібно мені це. Адже не кожен день президент України пропонує взяти на себе таку відповідальність. Якщо президент призначить на цю посаду, з радістю зустрінуся з кожним журналістом, волонтером, активістом. Мені немає чого приховувати, готовий до будь-яких запитань. Львівська область буде зразковою!».

Схожі новини