Передплата 2024 «Добрий господар»

“Ідемо в парламент, щоб змінити правила в політиці”

Про це заявив у Львові Святослав Вакарчук під час презентації своєї місцевої команди.

Лідер партії «Голос» Святослав Вакарчук презентував у Львові свою команду (на фото), яка боротиметься за місця в парламенті на позачергових виборах 21 липня. Зокрема, знайомив журналістів з мажоритарниками, які балотуватимуться на округах у Львові.

В окрузі № 118 від «Голосу» йде Галина Васильченко, яка тривалий час займалася у Львівській міськраді залученням інвестицій, промоцією міста. У 115-му окрузі — громадська активістка Наталія Піпа. Жінка відома тим, що боролася з незаконними забудовами, також є ініціатором першої у Львові «зеленої стежки». Пані Наталія також займається проектом реконструкції площі Довженка.

У 117-му окрузі балотується відомий підприємець Ярослав Рущишин. У Верховну Раду йде вперше. На прес-конференції у Львові пан Рущишин презентував себе лаконічно: «Мої проекти знає весь Львів». За 116-м округом закріплено ще один «голос» — керівник управління IT у Львівській міській раді Марта Романяк, яка працює над впровадженням порталу мешканця Львова. Святослав Вакарчук розповів, що його команда хоче створити у парламенті Комітет з питань IT-технологій.

«Ідемо в парламент, щоб змінити правила в політиці, щоб знищити стару політику, — зазначив Вакарчук. — Зокрема виступаємо за те, щоб усі були нарешті рівними перед законом не на словах, а на ділі. Ми за те, щоб парламент став не місцем, яке управляється олігархами, а місцем, що думає про людей. Пропонуємо зробити так, щоб депутати були повністю підзвітними своїм виборцям. Виступаємо за відкликання нардепів (за невиконання обіцянок), обмеження депутатської недоторканності».

Журналісти поцікавилися, чи не є концерт Вакарчука на площі перед пам"ятником Тарасу Шевченкові політичною агітацією за партію «Голос»? «Наші концерти є агітацією за якісну музику, — відповів співак. — Це не політична агітація! Жодних білбордів там немає».

Схожі новини