Передплата 2024 «Добра кухня»

Глава АП Зеленського захищав Луценка і вів бізнес із чиновником Ющенка, – ЗМІ

  • 18.06.2019, 14:31
  • 699

Глава Адміністрації президента Андрій Богдан до призначення Володимиром Зеленським на посаду працював не лише з олігархом Ігорем Коломойським, але й з цілим рядом топ-політиків, суддів і бізнесменів.

Як повідомляє «Українська правда», про це йдеться в сюжеті телепрограми «Наші гроші з Денисом Бігусом».

Зазначається, що юридичну кар’єру Богдан починав в адвокатській компанії «Правіс», власниками якої були нинішній нардеп від «Батьківщини» Сергій Власенко, юрист Олексій Резніков і екс-заступник керівника Секретаріату президента Віктора Ющенка Ігор Пукшин.

Останній згодом створив власну юрфірму — «Пукшин і партнери», куди й перейшов працювати Богдан, в майбутньому ставши бізнес-партнером Пукшина — як в юридичній, так і в аграрній сферах.

Після Революції Гідності Пукшин намагався повернутися у велику політику, ставши одним з фінансових донорів партії «Громадянська позиція» і отримавши там 14 місце в списку. Богдан на той же момент вже працював радником олігарха Ігоря Коломойського, який очолював Дніпропетровську область, і теж намагався пройти в парламент за списками «Блоку Петра Порошенка».

Ще одним бізнес-партнером Пукшина, а раніше і Богдана, є колишній очільник судової адміністрації Руслан Кирилюк. Журналісти зазначають, що він є співмешканцем судді Господарського суду Києва Мальвіни Данилової.

Саме цей суд розглядає одразу кілька епізодів в справі денаціоналізації «ПриватБанку» на користь Коломойського. Тут же працює сестра Пукшина — Людмила Пукшин і Роман Бойко — колишній керівник юридичної фірми «Статус», співвласником якої нині є рідний брат Андрія Богдана Ігор. Останній також працює судовим розпорядником у Верховному суді, куди справа «Привату» має шанси потрапити після проходження нижчих інстанцій.

У бізнес-стосунках з Пукшиним і Кирилюком нині перебуває і син екс-очільника Конституційного суду Олександр Баулін. Зазначається, що останній також близький і до Богдана.

Свого часу Богдан працював помічником нардепа «Блоку Юлії Тимошенко» у Верховній Раді 6 скликання Андрія Портнова.

У 2008-му Богдан став адвокатом нинішнього генпрокурора, а тоді — міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Луценко цю інформацію підтвердив і додав, що юридичні послуги йому були необхідні через звинувачення у роздачі нагородної зброї в МВС. Також генпрокурор заявив, що підтримує стосунки з Богданом підтримує і раніше вони зустрічалися в позаробочий час.
За президенства Віктора Януковича Богдан працював в уряді Миколи Азарова, а одразу після Революції Гідності став радником, а згодом і адвокатом тодішнього очільника Дніпропетровської облдержадміністрації Ігоря Коломойського.

«Наші гроші» зазначають, що приблизно за рік до потрапляння в команду президента Володимира Зеленського Богдан працював з Богданом Якимцем, якого називають неформальним помічником і другом керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького. З Якимцем журналістами поспілкуватися не вдалося, Богдан розкривати інформацію про співпрацю також відмовився, заявивши, що Якимця обслуговували його юристи, але не він особисто.