Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Залишилося трохи почекати: синоптики уточнили, коли відступить шалена спека

  • 17.06.2019, 20:56
  • 2 099

До кінця поточного тижня на всій території України очікується деяке зниження температури і дощі. Але до наступних вихідних знову припече. Хоча за прогнозами, вже через тиждень спека відступить і прийде комфортне тепло.

Про це пише «Сегодня».

Так, у вівторок, 18 червня, смуга грозових дощів очікується від заходу країни через центральні області та до лівобережної частини України. І якщо вдень температура повітря буде по всій території країни досить високою, — до +29−31 градуси, то в нічний час вона опускатиметься до +17−19.

У середу, 19 червня, дощі просунуться вглиб на лівобережну Україну і дійдуть до східних кордонів країни. Поллє також і південні регіони. А ось північна частина країни залишиться без дощів. Температурний режим збережеться на рівні попереднього дня.

У четвер, 20 червня, грозові дощі знову відступлять на захід, а решта території України «сушитиметься» під сонячними променями. Температура повітря буде до +31, а на дощовому заході країни — до +29.

У п'ятницю, 21 червня, пригріє ще сильніше. Захід України, як і раніше, «мокнутиме», але температура підвищиться. На решті території прогнозують без дощів і до +33.

У суботу, 22 червня, погода буде схожою з попереднім днем. Але стане ще на кілька градусів спекотніше, особливо в південно-східних регіонах країни.

Водночас, за словами синоптика Наталії Діденко, слідом за перманентними дощами, спека спаде. І вже з 25 червня буде не так жарко. Але наразі доведеться потерпіти, особливо південним і східним регіонам.

Схожі новини