Передплата 2024 «Добрий господар»

Полонені моряки: Хомчак заявив, що Україна не повторюватиме спроб пройти крізь Керченську протоку, як у 2018

  • 17.06.2019, 18:57
  • 1 552

Україна не збирається повторювати військових спроб пройти крізь Керченську протоку у такому форматі, як це було у листопаді 2018 року.

Про це в інтерв'ю «Донбас.Реалії» заявив головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак, передає УП.

«Через Керченську протоку ми (українські та інші суда — ред.) проходимо кожен день. Військові спроби повторювати так само, як це було, ми не збираємося», — заявив Хомчак.

«Будемо думати, як це робити так, щоб не було таких наслідків», — додав він.

Хомчак також заявив, що під час захоплення українських моряків та суден російськими військовими «були провокації з російського боку».

«Вони (росіяни — ред.) не збиралися виконувати норми морського права, гуманітарного права… Так, як повела себе Росія у Керченській протоці — класифікація від нашого керівництва (країни — ред.) була, що це — відкрита військова агресія і я з цим погоджуюсь», — додав він.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року у Керченській протоці російські військові обстріляли і захопили українські катери «Бердянськ» та «Нікополь», а також буксир «Яни Капу» з екіпажами, які прямували з Одеси до Маріуполя. Троє українських моряків під час атаки росіян зазнали поранень.

«Суди» у Криму заарештували 24 українських військових, їх було перевезено до російських СІЗО «Лефортово» і «Матроська тиша».

Полоненим українцям пред'явили звинувачення за ч.3 ст. 322 К К Росії (незаконне перетинання кордону), їм загрожує до 6 років позбавлення волі.

Схожі новини