Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Росію охопили масштабні лісові пожежі: фото і відео нищівної стихії

  • 17.06.2019, 16:12
  • 768

У Росії через спеку загострилася ситуація з лісовими пожежами. За добу їх площа зросла в півтора рази. Згідно з останніми даними, станом на 17 червня досягає 9 тисяч гектарів.

Ліси палають в 14 регіонах, в тому числі в Якутії. Там в одному з районів ввели режим надзвичайної ситуації. Вогонь бушує навіть в межах столиці республіки, передає НТВ.

Стихії протистоять сотні людей, в тому числі парашутисти. Серед причин загорянь називають людський фактор і сухі грози.

У Мурманській області також з потеплінням підвищилася небезпека виникнення лісових і природних пожеж.

У минулі вихідні, 15−16 червня, в Кандалакшському районі виникли три лісові пожежі.

Так, пожежі на дорогах Кандалакша — Алакуртти і Кандалакша — Умба вже погашені. Ще одна пожежа, в важкодоступній місцевості в районі Зеленоборського, локалізована. Ліквідацією займаються 8 десантників.

Природні пожежі, що виникають по обидва береги Амура, представляють реальну загрозу екосистемі річки як з російської, так і з китайської сторони, передає «Інтерфакс».

«Значний внесок в загальний обсяг забруднення вносять лісові пожежі. Причому з обох сторін річки Амур. В результаті, в екосистему водойми надходять органіка, завислі речовини, нафтопродукти, сполуки важких металів, збудники інфекційних та інших захворювань», — заявив представник Генеральної прокуратури Р Ф Євген Надиршин.

За його словами, сторонам необхідно налагодити конструктивну співпрацю з питань переходу пожеж транскордонного характеру на території обох держав.

«Завжди є винуватець кожного загоряння або переходу вогню на об'єкти інфраструктури. Заходами кримінального переслідування ми можемо оперативно реагувати на подібні факти при їх виявленні на території наших країн», — підкреслив Надиршин.

Схожі новини