Передплата 2024 «Добре здоров’я»

За списками «Слуги народу» в Раду йде громадянин Росії

  • 17.06.2019, 10:53
  • 1 565

Під номером 99 у списку партії «Слуга народу» йде кандидат у народні депутати з російським паспортом Михайло Соколов.

Про це повідомляє Іnforesist із посиланням на інформацію активіста Сергія Стерненко.

«Якщо спробувати знайти інформацію про нього в інтернеті, то Google вам покаже не дуже багато відомостей. Відомо, що він народився 23 травня 1976 року в Санкт-Петербурзі, був провідним фахівцем Управління регіональної політики російської нафтової компанії ЮКОС і в 2004 році переїхав до України. На перший погляд, нічого особливого. Ну зродився на Радянському союзі, переїхав потім в Україну, працює, хоче стати народним депутатом. Але, з власних джерел мені вдалося отримати дуже цікаві зображення, які можна вважати офіційним документом Російської Федерації щодо громадянства Соколова Михайла Юрійовича, який народився 23 травня в Ленінграді. Та ж сама інформація, що ми бачили в Мережі», — розповідає активіст.

Згідно з документом, Соколов отримав паспорт громадянина РФ в 2001 році.

«Нічого страшного, це було до війни і ще навіть до його переїзду в Україну. Але, закордонний паспорт громадянина Російської Федерації, якщо вірити цим документам, він отримав уже в 2016 році. Тобто тоді, коли вже два роки йшла російсько-українська війна», — каже Стерненко.

Активіст перевірив його дані на сайті податкової і підтвердив інформацію про Соколова — він громадянин РФ.

У 2008 році Соколов написав статтю, в якій підтримав російську агресію в Грузії.

Відзначимо, що на сайті «Слуги народу» біографія Соколова відсутня.

На сайті «Всеукраїнської Аграрної Ради» зазначено, що Соколов є заступником голови організації. Мета цієї організації — сталий розвиток аграрного сектора України.

Схожі новини