Передплата 2024 ВЗ

Вчені розповіли про нову шкоду фаст-фуду

  • 16.06.2019, 19:57
  • 907

Вчені з Австралійського національного університету заявили про те, що регулярне споживання фаст-фуду, в тому числі бургерів, може негативно позначитися на роботі мозку.

Про це повідомляє DT.UA.

Вчені проаналізували результат 200 досліджень, в яких прийняло участь близько семи тисяч осіб. У результаті їм вдалося знайти «переконливі докази» того, що нездорова дієта і недолік фізичної активності призводять до розвитку діабету другого типу, а також порушення когнітивних функцій, викликаючи деменцію та атрофію мозку.

Наголошується, що стандартний набір з бургера, картоплі-фрі і солодкого напою містить 650 кілокалорій, тобто, чверть денної норми для чоловіків і третину — для жінок. Крім того, на даний момент люди вживають набагато більше калорій на день, ніж 50 років тому.

Дослідники також підкреслюють, що збиток, нанесений мозку, стає практично незворотнім в середньому віці. Рекомендації, які спрямовані на зниження ризику розвитку деменції у людей після 60 років, практично марні. Тому вони закликають почати вести здоровий спосіб життя якомога раніше.

За словами вчених, близько 30% дорослого населення світу страждають від надмірної ваги або ожиріння, а 10% будуть страждати від діабету другого типу до 2030 року.

Схожі новини