Передплата 2024 ВЗ

Оплачувала рахунки в ресторанах коштами держбюджету: суд оштрафував дружину прем'єра Ізраїлю

  • 16.06.2019, 18:17
  • 698

Дружина ізраїльського прем’єра Сара Нетаньяху отримала штраф через зловживання службовим становищем. На їжу, яку вона замовляла із люксових ресторанів, Нетаньяху витратила 100 тисяч доларів за 3 роки.

Про це повідомляє «24 канал» з посиланням на The Times of Israel.

Магістратський суд Єрусалиму визнав винною дружину прем'єр-міністра Ізраїлю Сару Нетаньяху 16 червня. Її покарання — штраф у розмірі набагато меншому, аніж витрати з держбюджету на ресторанну їжу, — 15 тисяч доларів.

«Відповідач неналежним чином використала державні кошти», — оголосив суддя Авітал Чен.

Пізніше Сара Нетаньяху сама зізналася, що скористалася помилкою одного зі співробітників офісу прем'єра в особистих цілях. Завдяки цьому вона замовляла в офіс їжу з дорогих ресторанів, а також користувалася послугами кейтерингу за наявності штатного кухаря та персоналу.


Судова тяганина навколо дружини ізраїльського прем’єра триває ще від минулого року. Проте це не перша судова справа супроти Сари Нетаньяху. На неї кілька разів подавали в суд колишні співробітники через погане ставлення і умови праці. Зокрема, у 2016 році суд зобов’язав її виплатити по одному з цих позовів 170 тисяч шекелів.


Схожі новини