Передплата 2024 «Добра кухня»

Як не набрати зайвих кілограмів у відпустці: поради дієтолога

  • 16.06.2019, 16:58
  • 648

У відпустці хочеться розслабитися і відпочити, дозволивши собі їсти все, що заманеться і не думати про зайві кіло, але такі свята шлунка здатні істотно відбитися на фігурі і здоров'ї.

Як контролювати харчування і не переїдати описала дієтолог Інна Забіяка, пише OBOZREVATEL.

Зокрема, надлишок делікатесів і всіляких екзотичних страв у ресторані готелю не повинен стати причиною поглинання їжі у величезних кількостях. Найголовніше, вважає дієтолог, що в звичайному житті, що на відпочинку треба їсти помірно і здорову їжу. І менше алкоголю. Це простий, але дієвий рецепт здорової і стрункої фігури.

Дієтолог розуміє, що хочеться спробувати все з запропонованої їжі у готелях, але потрібно знати міру і піклуватися про своє здоров'я. ⠀

«Намагайтеся не робити різких переходів у харчуванні. У більшості готелів величезна різноманітність і вибір сезонних фруктів і овочів, які повинні складати раціон будь-якої здорового людини. Також є й вибір серед морепродуктів і риби, філе птиці. Вже тільки з цього можна наповнити тарілку корисною і легкою для травлення їжею», — пояснила вона.

Також можна завжди взяти смузі або вибрати цільнозерновий хліб замість білого. Забіяка пише, що подібне меню вже давно не проблема і є в кожному готелі. Не робіть з відпочинку змагання за кількістю з'їденої їжі, а намагайтеся харчуватися просто і звично, без стресу для організму і без зайвих кілограмів.

Також додамо, що в число найбільш ефективних і результативних методів схуднення входить французька дієта. Дотримуючись такого типу харчування, можна всього за два тижні скинути 8 кілограмів. Вона включає рибу, яйця, дієтичне м'ясо, овочі, фрукти, зелень і житній хліб.

Ще одним популярним методом схуднення є дієта «Планка» (можна схуднути на 9 кг всього за два тижні). Вона включає м'ясо, яйця і багато фруктів. Але цей тип харчування забороняє алкоголь, приправи, підсолоджувачі, а також газовані напої.

Схожі новини