Передплата 2024 «Добра кухня»

У Франції пожежа знищила 250 тисяч літрів коньяку

  • 16.06.2019, 15:34
  • 537

Велика пожежа в суботу охопила льох з коньяком ємністю 2500 гектолітрів (250 тисяч літрів) у французькому департаменті Шаранта, яка є частиною регіону Коньяк, обійшлося без жертв.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на BFMTV.

Пожежа спалахнула опівдні у субботу. 70 пожежників, які прибули для її ліквідації, взяли вогонь під контроль у другій половині дня.

«Вогонь охопив фотоелектричні панелі і поширився на винний льох площею 200 м², суміжний будинок і фермерський хлів загальною площею близько 1000 м2», — сказав капітан Девід Барден з відомчої пожежно-рятувальної служби Шаранти.

«Нам вдалося захистити сусідній лікеро-горілчаний завод, всередині якого було близько 350 гектолітрів, і дюжину сільськогосподарських машин», — сказав він, додавши, що пожежникам довелося перерізати лінію електропередачі 20 000 вольт недалеко від місця пожежі.

Вогнеборці стежили за місцем події всю ніч, оскільки в льоху все ще лишалося трохи алкоголю і могло виникнути нове загоряння.

«Коньяк має міцність 40 градусів і тому легкозаймистий «, — сказав капітан Барден.

Пожежі на винокурнях регіону Коньяк досить рідкісні, але особливо небезпечні, оскільки внаслідок них виділяється багато тепла, мало диму, а полум’я синього кольору малопомітне.

Схожі новини