Передплата 2024 ВЗ

Скільки людей загинуло від мін на Донбасі: оприлюднені цифри

  • 16.06.2019, 14:35
  • 454

За 5 років війни на Донбасі від мін загинули щонайменше 977 людей, які не були в складі збройних сил. Ще 1528 - зазнали поранень.

Про це заявив міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш, про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України.

«На Донбасі замінованими залишаються тисячі квадратних кілометрів, розмінування може тривати десятиліттями, а постійні обстріли з боку незаконних збройних формувань ускладнюють цю ситуацію. Що можна ефективно зробити вже сьогодні: убезпечити населення, навчивши безпечній поведінці, а також допомогти постраждалим», — цитує заяву Черниша прес-служба МінТОТ.

Першочерговими заходами є, зокрема, попередження місцевих жителів про наявність замінованих територій, їх маркування та проведення навчань, особливо серед дітей та юнаків. Черниш уточнив, що на проведення таких заходів у 2019 році держава вперше виділила МінТОТ кошти — 5 мільйонів гривень.

Схожі новини