Передплата 2024 ВЗ

Суд над нацгвардійцем Марківим в Італії: від України вимагають кілька мільйонів євро компенсації

  • 15.06.2019, 09:58
  • 347

У трибуналі італійської Павії 14 червня відбулося одне з останніх судових засідань у справі українського солдата Віталія Марківа, обвинувачуваного у причетності до загибелі італійського фоторепортера на Донбасі п’ять років тому.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Родина загиблого репортера Андреа Роккеллі вимагає від суду присяжних призначити компенсацію на суму 1 мільйон євро — по 500 тисяч євро для матері і для батька загиблого. Ще 800 тисяч євро адвокатка родини просить для цивільної дружини Роккеллі. Також у суді заявили вимогу про компенсацію для сестри репортера.

Ще 15 тисяч євро просить асоціація фотографів-фрілансерів Cesura Lab. Ці кошти хочуть спрямувати на організацію професійних курсів для журналістів в Італії. Ще певну суму вимагає Спілка італійської преси FNSI та обласна Асоціація журналістів Ломбардії.

Попереду останні три засідання суду. Вирок Марківу мають винести 12 липня.

Майже два роки 29-річний нацгвардієць Віталій Марків із подвійним громадянством України й Італії перебуває під вартою у в’язниці в Мілані. 30 червня 2017 року італійські правоохоронці арештували його в аеропорту Болоньї, коли він із дружиною приїхав у відпустку до своєї матері — вона живе в області Марке.

Україна заперечує причетність бійця Національної гвардії до смерті італійського репортера Андреа Роккеллі та його російського перекладача Андрія Миронова, які загинули 24 травня 2014 року поблизу Слов’янська, окупованого тоді проросійськими силами.

Схожі новини