Передплата 2024 ВЗ

Лис-художник наминає полуниці й створює шедеври

Картини чотирилапого майстра розлітаються по... 500 доларів за полотно.

Два роки тому цього чотирилапого художника подружжя киян врятувало від вірної смерті. З чорнобурки мали робити комір чи пустити на шубку… Та у шкуродерів лиса викупили. Заплатили за нього три тисячі гривень. Тепер тваринка своїм рятівникам щедро віддячує.

Флаффі — так господарі назвали свого домашнього улюбленця, що англійською означає «пухнастик». Змалку лисеня жило разом з людьми, пізніше йому спорудили на обійсті просторий вольєр, зробили усі щеплення. Хоч тваринка дика, та насправді зовсім ручна. Як кошеня, любить лащитися до господи ні. Тільки замість «муркотіння» своє захоплення виявляє іншими звуками. Тож удома добре розуміють: Флаффі хоче шматочок сиру чи бігти погуляти.

Особливим делікатесом для чорнобурки є свіжа полуниця. Зараз ягід вдосталь, тож господарі щедро нагороджують свого пухнастика. Тим більше, є за що! Бо Флаффі — талант, що непогано заробляє на себе. Так-так, картини цього лиса продаються краще, ніж багатьох професійних митців. За кожне полотно, не вагаючись, поціновувачі лисячого мистецтва викладають сотні доларів.

Як же ж тваринка малює? Господарі кладуть на підлозі полотно, поруч розливають фарби. І Флаффі, бігаючи туди-сюди за смаколиками, лапками забарвлює картину. Звісно, зображення виходять хаотичні. Та зоозахисники вбачають у них глибокий зміст…

Схожі новини