Передплата 2024 ВЗ

Абітурієнти вже можуть дізнатися результати ЗНО з трьох предметів

  • 14.06.2019, 14:50
  • 421

На інформаційних сторінках учасників зовнішнього незалежного тестування розміщені результати трьох тестів – української мови та літератури, математики та фізики.

Про цей повідомляє Depo.ua з посиланням на Український центр оцінювання якості освіти.

«На інформаційних сторінках учасників розміщено результати зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури, математики, фізики. Учасники можуть також завантажити картки результатів і скан-копії бланків відповідей з цих предметів», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у разі виникнення сумніву щодо правильності встановлення результату учасник зовнішнього незалежного оцінювання може подати апеляційну заяву у письмовій формі до Українського центру оцінювання якості освіти.

Апеляційні заяви щодо результатів ЗНО можна подавати протягом п'яти календарних днів від дня офіційного оголошення результатів зовнішнього незалежного оцінювання з певного навчального предмета, враховуючи день оголошення.

Нагадаємо, 13 червня експертна комісія Українського центру оцінювання якості освіти визначила пороговий бал «склав/не склав» з української мови та літератури — 23 бали, математики — 11 балів, фізики — 13 балів.

Також визначено адаптивний поріг для учасників ЗНО з української мови та літератури, які здобували середню освіту мовою національних меншин, що не належать до групи слов'янських мов, або мовою корінних народів, у 14 балів.

Поріг «склав/не склав» подолали: з української мови і літератури 84% учасників тестування; з математики — 81,83%, з фізики — 85%.

Основна сесія ЗНО з 11 предметів пройшла в Україні з 21 травня по 3 червня.

Схожі новини