Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Масове отруєння у Львові: ресторан, у якому потруїлись гості, працював без дозволів

  • 13.06.2019, 19:50
  • 813

У Львові закрили ресторан «Червона рута», кількість постраждалих в якому перевищила півсотні людей.

Про це повідомляє «Фраза» із посиланням на повідомлення прес-служби Львівської міської ради.

Зокрема, як повідомляється, в середу, 12 червня, міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій заслухала інформацію від керівництва Держпродспоживслужби і Львівського лабораторного центру. В результаті з'ясувалося, що заклад не був зареєстрованим і працював самовільно.

Крім того, в ході перевірки були зафіксовані значні порушення в приготуванні страв, а в усіх досліджених кулінарних виробах виявили хвороботворні бактерії.

Головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області Зоряна Стоцько повідомила, що в результаті отруєння в «Червоній руті» постраждали вже 55 осіб, з них 6 дітей. Більшість з них досі перебувають на лікуванні в інфекційній лікарні.

«Ресторан закритий з 10 червня, надано припис для усунення недоліків та складено протокол для притягнення до адміністративної відповідальності. Поліція порушила кримінальну виробництво за даним фактом», — повідомили в міськраді.

Нагадаємо, 10 червня 2019 року стало відомо, що у Львові після святкування весілля в ресторані «Червона рута» отруїлися 20 осіб. Пацієнтів госпіталізували з високою температурою, проносом і блювотою. Всього ж на весіллі було близько 100 чоловік.

На наступний день кількість отруєних зросла до 39 осіб. А згодом — до 47.

Схожі новини