Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

США перейменували Київ: у Росії вибухнув справжній ажіотаж

  • 13.06.2019, 16:30
  • 1 943

У США змінили офіційну назву столиці України з «Kiev» на «Kyiv» у міжнародній базі.

Про це повідомляє «Обозреватель».

Рішення ухвалила Рада США з географічних назв у відповідь на звернення посла України в цій країні Валерія Чалого. Воно було одноголосним, повідомляється на сторінці Посольства України в США у Facebook.

Зміни в офіційних базах Ради США з географічних назв будуть внесені 17 червня.

«Це рішення є надзвичайно важливим і дає поштовх, щоб виправити офіційну назву столиці України і за межами Штатів, зокрема на міжнародних рейсах і в іноземних аеропортах у всьому світі, адже міжнародні організації, враховуючи Міжнародну асоціацію авіаційного транспорту (IATA), посилаються саме на офіційні назви з бази Ради з географічних назв США», — зазначили в посольстві.

У Росії вже відреагували на зміну назви Києва, назвавши це українізацією. Новина про рішення США з'явилася в топах головних ЗМІ Росії, таких як «Газета.ру», «Лента.ру», «РИА Новости» та інших.

Відреагували на зміну назви Києва і в Росреєстрі. Там назвали це рішення не обов'язковим або рекомендаційним для картографічних служб інших країн, в тому числі РФ, повідомляє російське видання РБК, посилаючись на прес-службу

«Рада США з географічних найменувань поширює свою діяльність виключно на територію США», — йдеться в повідомленні.

У Росреєстрі наполягають, що в Росії найменування міста як «Киев» вживається відповідно до російського законодавства, а саме — відповідно до розпорядження президента Росії від 1995 року «Про написання назв держав — колишніх республік СРСР і їх столиць».

Українська картографічна служба з 2016 року не бере участі в роботі Росреєстру з ведення каталогу географічних найменувань країн СНД, відзначили у відомстві.

Схожі новини