Передплата 2024 «Добрий господар»

У Росії закінчили «слідство» у справі кримськотатарського активіста Бекірова

  • 13.06.2019, 11:57
  • 449

ФСБ Росії закінчило слідство у справі кримськотатарського активіста Едема Бекірова, обвинувачуваного в Криму в незаконному зберіганні боєприпасів і вибухівки.

Про це адвокати Бекирова Олексій Ладін і Іслям Веліляєв повідомили виданню «Крим.Реалії».

«Сьогодні (12 червня) в остаточному варіанті Бекірову висинули обвинувачення. Воно залишилося без змін, єдине — чітко уточнили дату і час, коли саме, за версією слідства, він передав боєприпаси і вибухівку. Раніше звинувачення було розпливчасте, час і дата скоєння злочину — невстановлені», — повідомив Веліляєв.

За словами Ладіна, Бекіров не визнав вину і повністю підтвердив свої показання, раніше дані в ході слідства, а також уточнив по годинах і по датах, з ким і де перебував.

«Після допиту захист клопотав про те, щоб слідство викликало і допитало тих людей, які перебували з Бекіровим у той час, коли він нібито передавав вибухівку і боєприпаси. Крім того, я клопотав про проведення психо-фізіологічного дослідження (перевірку на поліграфі) стосовно Бекірова, а також міфічного свідка під псевдонімом Меметов у разі його згоди. Чекаємо відповіді», — повідомив Ладін.

Найближчим часом захист почне ознайомлення з матеріалами справи, після чого її направлять до суду.

Схожі новини