Передплата 2024 «Добре здоров’я»

США готові допомогти Україні, якщо РФ перекриє транзит газу у 2020 році, - посольство

Зазначається, що українські компанії мають вжити заходів для закупівлі та зберігання газу на зиму

Економічний радник посольства Сполучених Штатів Америки Джон Шутте заявив, що Вашингтон готовий допомогти Україні підготуватися до можливого перекриття транзиту газу у 2020 році з боку Росії. Про це йдеться в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна», — повідомляє «Тиждень».

«Україна має бути підготовлена на випадок, якщо Росія перекриє транзит газу через Україну у 2020 році, як вона погрожує це зробити. Сполучені Штати готові допомогти Україні підготуватися до цього. Українські компанії мають вжити заходів для закупівлі та зберігання газу на зиму», — зауважив він.

Зокрема, Шутте підкреслив низку важливих реформ в енергетичному секторі країни.

«Завдяки реформам корпоративного управління та частковому впровадженню ринкових сил „Нафтогаз“ нині є головним вкладником до державного бюджету. Але потрібні подальші реформи для забезпечення справжньої конкуренції, підвищення прозорості, скорочення олігархічної влади та підвищення ефективності в енергетичному секторі», — наголосив він.

Раніше делегація США на чолі з міністром енергетики Ріком Перрі обговорила з президентом Володимиром Зеленським проект зі створення шляхів імпорту зрідженого природного газу (LNG) з регазифікаційного терміналу в Польщі в Україну.

Нагадаємо, голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв заявив, що Росія наразі збільшила до рекордних рівнів обсяги постачання газу до ЄС, що уможливить створення запасів у країнах Європи та переривання транзиту газу територією України у січні 2020 року.

Схожі новини