Передплата 2024 «Добрий господар»

Названо 5 способів, як захистити психіку на роботі

  • 13.06.2019, 08:10
  • 545

Так званий робочий стрес — це хронічний розлад, що загрожує найсерйознішими ускладненнями. Якщо нам не вдалося перемогти цей стрес, він збільшує ризик депресій, пухлин і серцево-судинних хвороб.

Експерти MedikForum назвали способи захисту психіки на роботі, повідомляє УНІАН.

Перерви. Остаточно позбутися джерел стресу на робочому місці неможливо. Але хоча б раз на годину-півтори робіть перерви, під час яких здійснюйте піші прогулянки, прослуховуйте через навушники спокійну музику і намагайтеся відволікатися. Якщо на роботі є порожні приміщення, можна практикувати короткі сеанси медитації або йоги.

Професійна підтримка. Багато людей просто соромляться звертатися до психотерапевтів. Вважається, що люди самі повинні справлятися з психічними проблемами. Це неправильна точка зору — не соромтеся звертатися по професійну підтримку.

Допомога колег. Звертайтеся по поради й допомогу до колег, які не є джерелами стресу. Чим більше у вас друзів або просто хороших приятелів на робочому місці, тим нижчий рівень негативу.

Дні розвантаження. Один або два рази на тиждень заплануйте якісь приємні події на вечір. Наприклад, похід в кафе з друзями, відвідування басейну, кінотеатру чи торговельних центрів. Це повинні бути події, яких ви очікуєте протягом тижня.

Звільнення. Якщо жоден з названих вище способів не допомагає побороти джерело стійкого і хронічного стресу, починайте шукати нову роботу. Не дозволяйте собі вважати, що гроші важливіші за ваше здоров'я або життя.

Схожі новини