Передплата 2024 «Добра кухня»

Представник Зеленського у Раді заявив, що Конституцію буде змінено

  • 12.06.2019, 16:12
  • 761

Представник президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук упевнений, що Конституцію України треба змінювати, а конституційну комісію відновити.

Про це повідомляє «Українська правда».

«Конституція буде змінена, але чи буде вона змінена в якійсь частині чи ж у цілому, можливо, на референдумі — все це питання дискусії», — сказав він в інтерв'ю «РБК-Україна».

«Ми збираємося відновити конституційну комісію, тому що президент і влада повинні задавати напрямок, а саме професіонали повинні формувати структуру і логіку», — заявив представник Володимир Зеленського в парламенті.

За його словами, «раніше всі зміни вносилися в розділи повноважень Ради і президента, а ми повинні починати з розділу про права і свободи громадян».

«Там маса декларативних прав, які абсолютно не мають ні механізму реалізації, ні механізму захисту цих прав. Це треба міняти», — сказав Стефанчук.

«Наша ідеологія в цілому — залишити за державою сервісні функції, це і є лібертаріанство у нашому розумінні. Наша мета — українська ліберальна економіка», — заявив він.

Стефанчук також заявив: «Ви будете здивовані, але зараз в Україні не існує уніфікованого тексту Конституції».

«У нас є матеріали юридичного аналізу, згідно з яким, після всіх внесених у різні статті змін не існує їх остаточної редакції, необхідної відповідно до правил законотворчої техніки», — сказав він.

Нагадаємо, Стефанук не виключив запровадження двопалатного парламенту в Україні.

Схожі новини